Arjo filozofija in pozitivna 8

Podjetje Arjo je svetovni vodja na področju integriranih rešitev za oskrbo ljudi z omejeno mobilnostjo in s tem povezanih pogojev. Arjo sodeluje z zdravstvenimi delavci, menedžmentom zdravstvenih ustanov, arhitekti in vsemi tistimi, ki se ukvarjajo z vsakodnevno oskrbo ljudi.

Portfelj Arjo izdelkov je zelo obširen in ponuja integrirane rešitve za vse stopnje mobilnosti. Vključuje higienske sisteme za kopanje in tuširanje oskrbovancev/pacientov, samostojne vzmetnice proti preležaninam s črpalkami ali brez njih, vaskularno terapijo, medicinske postelje in vozičke, izdelke za dezinfekcijo nočnih posod, talna in stropna dvigala na vrečo, pripomočke za dvigovanje, pripomočke za bočno premikanje po postelji in na/iz drugih površin itd.

pozitivna-8

Vedno večji del družbe se sooča z izzivi pri pogajanjih o fizičnih vidikih vsakodnevne delovne rutine. Pred mnogimi leti je Arjo predstavil filozofijo Positive 8TM – pozitivne osmice, da bi pripomogel k večji kakovosti oskrbe. Ta filozofija velja in je v uporabi še danes in določa tri predpogoje, ki morajo biti izpolnjeni za spodbujanje mobilnosti.

  1. Zadosten prostor za uporabo ustreznih pripomočkov in pravilne delovne tehnike.
  2. Zagotavljanje ustreznih pripomočkov za podporo funkcionalne mobilnosti oskrbovancev/pacientov.
  3. Uporaba najboljših praks zdravstvene nege s pravilnimi ergonomskimi tehnikami dela.

POZITIVNA 8 V VSAKDANJEM ŽIVLJENJU

Dovolj prostora, primerni pripomočki in pravilne delovne tehnike predstavljajo najugodnejše pogoje za pospeševanje mobilnosti (1), ki prav tako pozitivno vplivajo na stabilizacijo delovanja srca/pljuč in krvnega obtoka (2). To zmanjšuje tveganja za pljučnico, trombozo in ostale bolezni (3).

Rezultat tega so bolj aktivni oskrbovanci/pacienti, ki si zvišujejo kvaliteto življenja (4). Oskrbovanci/pacienti skozi to potrebujejo manj podpore in pomoči ter s tem razbremenjujejo negovalce (5). Upad z delom povezanih bolezni negovalce bolj motivira in izboljša njihova stališča (6). Zadovoljstvo na delovnem mestu raste, posledično pa se znižujejo bolniške odsotnosti (7), kar izboljša kvaliteto nege ter zmanjšuje kratkoročne in dolgoročne stroške (8).

Manj obremenitev za negovalca omogoča višjo kakovost oskrbe. Pri dolgotrajni oskrbi je cilj ohraniti mobilnost oskrbovancev, kar vodi k izboljšanju produktivnosti negovalcev, pri akutni oskrbi pa je cilj zgodnja mobilizacija pacienta, ki vodi k krajšemu trajanju bivanja v bolnišnici.